Skip to main content

Deník Blesk - pozor důležitá informace o Blesku!

Aktualizováno - 23/07/2018, 22:56

Patříte mezi lidi, kteří si myslí, že Deník Blesk a jiné bulvární noviny, časopisy a internetová zpravodajství, jsou čtením pro hloupé a omezené lidi? Nebo patříte do skupiny čtenářů bulvárních periodik jako je Blesk, Deník Šíp, Aha online, Super a podobných deníků a bulvárních "zpravodajských" serverů? Je dávno dokázáno, že nepříliš hluboké články a zprávy na bulvárních internetových serverech nečtou jen méně inteligentní jedinci, ale v některých případech se jejich aktualitkami zabaví i vysokoškolsky vzdělaní lidé. Některé zahraniční studie zkoumali pravidelné čtenáře bulvárních periodik podobných Blesku, Šípu, internetovému serveru TN.cz a dalších, a zjistili, že pravidelná konzumace obsahu překračující více než pár desítek stránek denně, může mít negativní vliv na činnost mozku. Zajímavá balakářská práce na téma "Proč lidé čtou bulvární periodika", která byla zaměřena především a konkrétně na deník Blesk, je k přečtení či ke stažení v PDF dokumentu z webové stránky cuni.cz.

Bulvární deníky (gutter press) jsou druhem zpravodajství, které se mnohem více zaměruje na vzbuzování emocí na senzační a šokující příběhy týkající se celebrit, kriminality a sexu, než seriozních záležitostí vyžadujících naší pozornost...čímž může být v dnešních dnech i politika!

Výzkum - kdo a proč čte Blesk a podobné bulvární plátky?

Na internetu je možné nalézt i drobné "nezávislé" výzkumy a ankety týkající se čtenářů Blesku a podobných emoce vzbuzujících novin, časopisů a online deníků zaměřených na prezentování kriminálních činů, bulvarizaci běžných zpráv, maximální výtěžnost titulků a jednoduchá, často zkratkovitá, vyjádření výrazně zjednodušující či naopak nafukující skutečnost. Nelze paušalizovat, nicméně klasický a pravidelný čtenář bulváru je méně vzdělaný člověk s nižšími příjmy, slabším sociálním zázemím a menším či téměř žádným sociálním vyžitím. Ve výše uveden anketě respondenti odpovídali na otázky týkající se deníku Blesk a podobných periodik včetně internetových verzí známých bulvárních novin. Do výzkumu byly kromě Blesku zařazeny také tyto bulvární deníky: Aha!, Super.cz, Revue iDnes, Glanc, Rytmus života, deník Šíp a další. Více jak 20% čtenářů četlo deník Blesk denně, někteří jednou týdně a více vzdělaní čtenáři s maturitou, vysokoškolským vzděláním, zájmem o koníčky a sociálním vyžitím udalo, že čte noviny Blesk a podobné bulvární časopisy zcela výjimečně, spíše příležitostně či náhodně.

Proč rádi čtete deník Blesk?

Co odpovídají lidé na dotaz, proč tak rádi čtou deník Blesk a jemu podobné tištění či online bulvární servery? Přečtěte si odpovědi našich čtenářů níže a povězte nám v komentářích v diskusi, co láká na podobných bulvárních médiích vás.

  1. odreagování se od běžných starostí dne
  2. zajímám se o celebrity a svět showbyznysu, problémy slavných či mediálně známých herců a zpěváků
  3. je to zábava, proč si to upírat a zanášet si hlavu složitým a nudným zpravodajstvím
  4. v deníku Blesk najdu skutečné senzace, skandály a informace ohledně kriminálních činů, nevěry a pomsty
  5. lákavé a zajímavé fotografie modelek, celebrit, známých zpěváků a herců z Ordinace v růžové zahradě a seriálu Ulice od TV Nova
  6. líbí se mi absence politiky, takže se mohu odreagovat
  7. najdu zde zajímave soutěže o ceny, výherní křížovky, netradiční inzerce a bazar
  8. sport v deníku Blesk, Šíp a dalších nabírá zajímavější rozměr
  9. poměrně nízká cena za obsáhlý časopis, nemyslíte?
  10. kolikrát jde o zvědavost -pokud Bles leží u známého na stole, zaujme mne to..
  11. nudím se, tak se rád/ráda začtu a baví mne to sledovat, že se má někdo hůř než já
  12. když nic jiného ke čtení v práci nebo doma není, přečtu si Blesk a jiné deníky jako třeba server Super na internetu
  13. zabíjení času Bleskem v restauraci při čekání na jídlo je k nezaplacení
  14. Blesk obvykle čtu u snídaně pro pobavení
Příspěvek, který nese název "Deník Blesk - pozor důležitá informace o Blesku!" byl zřejmě naposledy aktualizován dne 23.07.2018 a je možné, že již není zcela aktuální a nemusí tedy nutně odrážet stávající situaci. Hledáte-li relevantní informace co nejaktuálnější k dnešnímu či zítřejšímu dni 28.07.2024, zeptejte se v diskusi na zkušenosti ostatních lidí a ověřte si tyto informace. Pokud máte pocit, že je příspěvek z poradny začínající větou - Patříte mezi lidi, kteří si myslí, že Deník Blesk a jiné bulvární noviny, časopisy a internetová zpravodajství, jsou čtením pro hloupé a omezené lidi? Nebo patříte do skupiny čtenářů bulvárních periodik jako je Blesk, Deník Šíp, Aha online, Super a podobných deníků a bulvárních "zpravodajských"… - neúplný nebo nepřesný, případně v něm chybí některé relevantní informace, napište nám, rádi jej doplníme a upřesníme aby byl co nejaktuálnější ke dnešnímu dni 27.07.2024.

Komentáře: ptejte se & odpovídejte!

"Deník Blesk - pozor důležitá informace o Blesku!"

Aktuality Blesk Deníky Zajímavosti 6 years - dnes je 27.07.2024

Mohlo by Vás zajímat...