Skip to main content

IDOS MHD Praha & jízdní řády městské hromadné dopravy v Praze

Aktualizováno - 20/07/2018, 12:16

Hledáte co nejaktuálnější informace o městské hromadné dopravě v Praze a jízdních řádech MHD Praha včetně aktualit o vlakových linkách, pražských autobusových linkách a spojích tramvají či metra? Většinu "pražáků" a cestujících v tramvajích a autobusech MHD Praha zajímá ceník jízdného jak pro seniory (důchodce), tak dospělé či studenty a mladé lidi. Jak můžete vidět v tabulce níže, za devadesátiminutovou jízdenku zaplatí dospělý 32 Kč a senior 16 Kč, celodenní jízdenka v MHD Praha pak stojí důchodce 55 Kč a dospělého 110 Kč a platí jak pro cestování v pražském metru, tramvajích a autobusech.

MHD Praha ceny jízdného

Jízdenky Dospělý Senior
90 min. 32 Kč 16 Kč
30 min. 24 Kč 12 Kč
24 hod. 110 Kč 55 Kč
72 hod. 310 Kč
  1. Dospělý = od 15 do 70 let
  2. Dítě = od 6 do 15 let. Od 10 let je potřeba prokázat věk dítěte
  3. Senior = od 60 do 70 let. Pouze s průkazkou PID
Zavazadlo  Jízdní kolo Kočárek s dítětem Pes 
16 Kč 0 Kč 0 Kč 0 Kč

Jízdní řády MHD Praha podle čísla linky

Ideálním a nejrychlejším způsobem, jak si ověřit dostupnost jakéhokoli spoje městské hromadné dopravy v Praze je vyhledávání spojů podle čísla linky. Tímto způsobem si můžete vyhledat a ověřit odjezdy a příjezdy jednotlivých linek metra, tramvají, autobusů městské hromadné dopravy, autobusů příměstské hromadné dopravy, vlaků, noční dopravy, náhradní dopravy, lanové dráhy, přívozů, školních linek, linek MHD pro postižené spoluobčany a ostatních dopravních prostředků města Prahy. Linkovými spoji pražské MHD se můžete dopravit také na letiště Václava Havla v Praze Ruzyni, ale také do obcí okrajových částí Prahy.

Jízdenky a jízdné v Praze

Kategorie Podmínky
Dítě do 6 let Doprovod osobou starší 10 let.
Dítě od 6 do 10 let Prokázání věku dítěte
Dítě od 10 do 15 let Speciální aplikace na čipovou kartu nebo Průkaz PID
Senior od 65 do 70 let Speciální aplikace na čipovou kartu nebo Průkaz PID
Senior od 70 let  Občanský průkaz členské země EU 
Osoba ZTP  Český průkaz ZTP nebo ZTP/P. S průkazem ZTP/P je přeprava zdarma i pro průvodce.
Doprovod dítěte do 3 let  Průkaz PID „Dítě do 3 let
Maximálně 1 osoba/1 dítě.
Příspěvek, který nese název "IDOS MHD Praha & jízdní řády městské hromadné dopravy v Praze" byl zřejmě naposledy aktualizován dne 09.04.2018 a je možné, že již není zcela aktuální a nemusí tedy nutně odrážet stávající situaci. Hledáte-li relevantní informace co nejaktuálnější k dnešnímu či zítřejšímu dni 28.07.2024, zeptejte se v diskusi na zkušenosti ostatních lidí a ověřte si tyto informace. Pokud máte pocit, že je příspěvek z poradny začínající větou - Hledáte co nejaktuálnější informace o městské hromadné dopravě v Praze a jízdních řádech MHD Praha včetně aktualit o vlakových linkách, pražských autobusových linkách a spojích tramvají či metra? Většinu "pražáků" a cestujících v tramvajích a autobusech MHD Praha zajímá ceník jízdného jak pro… - neúplný nebo nepřesný, případně v něm chybí některé relevantní informace, napište nám, rádi jej doplníme a upřesníme aby byl co nejaktuálnější ke dnešnímu dni 27.07.2024.

Komentáře: ptejte se & odpovídejte!

"IDOS MHD Praha & jízdní řády městské hromadné dopravy v Praze"

IDOS MHD Praha 6 years - dnes je 27.07.2024

Mohlo by Vás zajímat...