Skip to main content

Praha

Městská hromadná doprava
Praha » Zličín » Praha 517 » Hlavní město Praha

Pomůžeme vám vyhledat MHD spojení v obcích Praha, Hlavní město Praha ověřit si cenu lístku do autobusu nebo vlaku odjíždějícího z/do města Zličín a koupit vlakovou či autobusovou jízdenku do dopravních prostředků městské hromadné dopravy Praha 517 , kterou preferujete. Přes IDOS jízdní řády MHD Praha si snadno vyhledáte a zakoupíte jízdenky na trase Praha - Zličín a zpět ještě dnes, tedy 27.07.2024 a to i v případě, že preferujete online objednávku. Nyní je přibližně 07:03 a vy si můžete najít a koupit levnou MHD jízdenku prakticky okamžitě. Jízdní řády MHD IDOS zobrazují ty nejaktuálnější informace o spojích městské hromadné dopravy jedoucích z obce Praha do vámi zvolené městské i meziměstské lokality. Do vyhledávacího formuláře stačí zadat autobusovou zastávku či železniční stanici (nádraží) odjezdu či příjezdu do obce Praha, zadat datum a čas a dát vyhledat MHD spoj. Systém vám najde nejrychlejší a nejvýhodnější trasu za nejlevnější cenu.

MHD   Hlavní město Praha Praha

MHD Praha » Hlavní město Praha a okolí

Hledáte co nejaktuálnější informace o městské hromadné dopravě v obci Praha, která se nachází v blízkosti okresního města Hlavní město Praha a rádi byste si našli co nejvýhodnější a nejrychlejší MHD spoj do konkrétní části města, ale i na meziměstských trasách? Jízdní řády IDOS MHD Praha 517 umožňují vyhledat jakýkoli dopravní spoj online přes internet včetně možnosti zakoupit jízdenku do autobusu, vlaku, tramvaje či jiného dopravního prostředku, který městská hromadná doprava Praha vlastní, provozuje, nebo nechává provozovat externí dopravní firmou. Najít MHD spoj a linky městských autobusů v lokalitě Praha » Hlavní město Praha » Poštovní směrovací číslo: 15521 je jednoduché. Přes výše uvedený rezervační formulář si můžete vyhledat jakékoli vlakové či autobusové spojení do obce Praha a okolních lokalit včetně možnosti zaplatit za lístek (jízdenku) online přes internet z počítače ve vaší domácnosti, případně použitím bezplatné "responsivní" aplikace v mobilním telefonu (jízdní řády MHD v mobilu).

MHD v Praze - metro, tramvaje, autobusy, vlaky

MHD (Městská hromadná doprava) v Praze je rozsáhlý systém veřejné dopravy, který zahrnuje autobusy, tramvaje a metro. Představuje klíčový prvek dopravy ve městě, který denně využívají tisíce lidí.

Základní informace:

  • Systém MHD v Praze se skládá ze tří hlavních druhů dopravy: autobusů, tramvají a metra. Metro má tři linky (A, B a C), které se křižují v centru města.
  • Tramvaje a autobusy pokrývají celé město a jeho okolí, včetně mnoha míst, která nejsou dostupná metrem. Noční doprava je zajištěna speciálními nočními linkami autobusů a tramvají.

Vyhledání spojení:

  • Pro vyhledání spojení můžete použít oficiální webové stránky Dopravního podniku hl. m. Prahy (dpp.cz) nebo mobilní aplikace jako je Google Maps, IDOS, či Pubtran. Tyto nástroje poskytují podrobné informace o trasách, časech odjezdu, přestupech, a dokonce i o předpokládaném čase příjezdu.

Ceny jízdenek a slevy:

  • Ceny jízdenek se mohou měnit, ale obecně se pohybují kolem 30 Kč za jednu jízdu (v roce 2021). Dlouhodobější jízdenky, jako týdenní, měsíční nebo roční, poskytují lepší hodnotu pro pravidelné cestující.
  • Dopravní podnik také nabízí různé slevy pro studenty, seniory, děti a další skupiny. Podrobné informace o aktuálních cenách a slevách naleznete na webových stránkách Dopravního podniku.

Výluky:

  • Výluky jsou běžnou součástí provozu MHD, ať už kvůli údržbě, rekonstrukcím nebo mimořádným událostem. Informace o aktuálních výlukách najdete opět na webu Dopravního podniku, v mobilních aplikacích nebo na informačních tabulích na zastávkách.

Další info:

  • Jízdenky je možné zakoupit v automatu na stanici metra, přes SMS, mobilní aplikaci DPP, v některých trafikách, nebo u řidiče v autobuse (s přirážkou).
  • Při nástupu do vozidla MHD je nutné jízdenku odbavit (v autobusech a tramvajích) nebo při vstupu do metra.
  • V Praze platí povinnost nošení roušek ve veřejné dopravě.
  • MHD v Praze funguje celodenně, s nočními linkami, které mají méně frekventovaný provoz.
  • K dispozici jsou také služby jako P+R (parkoviště pro cestující MHD), B+R (stojany na kola pro cestující MHD), nebo systém sdílených kol a skútrů.

Vždy se doporučuje sledovat oficiální kanály pro nejnovější informace, protože se mohou měnit.


Potřebujete si ověřit trasy metra v Praze přes interaktivní mapy pražské integrované dopravy, vyhledat stanice metra na webových stránkách dopravního podniku Praha (DPP), případně vyhledat co nejvýhodnější spoj metrem, tramvají či autobusem v jízdním řádu MHD Praha? Přes výše uvedený rezervační formulář si můžete vyhledat jakýkoli spoj pomocí pražského integrovaného systému, MHD spojů v Praze, ale také pomocí online jízdního řádu metra, autobusů a vlaků od IDOS. Prohlédněte si trasy a stanice metra v Praze, prohlédněte si pražské metro pomocí interaktivních map, nebo si vyhledejte a porovnejte jízdenky v MHD Praha a kupte co nejlevnější lístek do vlaků, meter, tramvají a autobusů městské hromadné dopravy v Praze. Vyhledejte si preferovaný spoj metrem nebo tramvají v jízdním řádu a přečtěte si aktuální informace o výlukách, provozních dobách metra a tramvají v Praze, jízdném v jednotlivých pásmech a otevírací době jednotlivých stanic metra, zastávek tramvají, autobusů a vlaků v Praze a okolí. Kupte si sms jízdenku a přímý spoj metra do stanice A, B nebo C.

Stanice metra A Stanice metra B Stanice metra C
Bořislavka Anděl Budějovická
Dejvická Černý most Florenc
Depo Hostivař Českomoravská Háje
Flora Florenc Hlavní nádraží
Hradčanská Hloubětín Chodov
Jiřího z Poděbrad Hůrka I. P. Pavlova
Malostranská Invalidovna Kačerov
Můstek A Jinonice Kobylisy
Muzeum A Karlovo náměstí Ládví
Nádraží Veleslavín Kolbenova Letňany
Náměstí Míru Křižíkova Muzeum
Nemocnice Motol Luka Nádraží Holešovice
Petřiny Lužiny Opatov
Skalka Můstek Pankrác
Staroměstská Náměstí Republiky Pražského povstání
Strašnická Národní třída Prosek
Želivského Nové Butovice Roztyly
  Palmovka Střížkov
  Radlická Vltavská
  Rajská zahrada Vyšehrad
  Smíchovské nádraží  
  Stodůlky  
  Vysočanská  
  Zličín  

Jízdní řády MHD Praha a vyhledávání jednotlivých autobusových linek spolu s metrem a tramvajovými spoji slouží každému, kdo si potřebuje najít co nejrychlejší a nejlevnější spoj Pražskou městskou integrovanou dopravou s možností zakoupení autobusového či tramvajového lístku on-line přes IDOS, autobusové dopravce v Praze a další dopravce integrované v Pražské hromadné dopravě. Pokud si vyhledáte spoj přes výše uvedený pražský jízdní řád, můžete si vybrané veřejnou městskou dopravou zobrazit na mapě, porovnat ceny jednotlivých dopravců, ověřit si jednotlivá pásma včetně cenových hladin, vytisknout si trasy i jednotlivé informace týkající se vašeho spojení a další užitečné informace včetně vyhledání, porovnání, rezervace a koupě jízdenek do metra, tramvaje, autobusu či vlaku. Ceny jízdného a ceníky spojů jsou veřejné a přístupné on-line.

Tarifní pásma MHD Praha a integrované dopravy

Jak můžete vidět u obrázku, tarifní pásma městské integrované dopravy v Praze jsou členěna do tří skupin. Tato pásma nesou označení P, 0 a B a jde o různé tramvajové, metro a autobusové linky v různých oblastech Prahy a blízkého okolí. Pokud hledáte detailní informace o tarifních pásmech na pražském území, navštivte DPP - Praha, nebo portál PID - oficiální webové stránky pražské integrované dopravy. Jak je to u dopravních spojen MHD Praha pokud si chcete koupit sms jízdenku, nebo pokud třeba vezete psa, kočku či jiné zvíže? Jak je to s přepravou osob zdravotně a tělesně postižených? Co se týká zdravotně/tělesně postižených spoluobčanů, Dopravní podnik hlavního města Prahy vypravuje zvláštní linky zajišťující přepravu osob s omezenou schopností pohybu na vozících.

H1Chodov - Obchodní centrum Černý Most

Přeprava osob se sníženou schopností pohybu a orientace je zajišťována také nízkopodlažními autobusy na vybraných linkách. Ve stanicích metra jsou k dispozici výtahy nebo zvedací plošiny. V centru města je v provozu linka 148, která zajišťuje dopravní obsluhu zdravotnických zařízení v okolí I.P.Pavlova a Karlova náměstí.

  • Seznam linek zajišťující přepravu osob s omezenou schopností pohybu na vozících: CHODOV – U Kunratického lesa (Z) – Petýrkova – U Kunratického lesa (T) – Na Proutcích (T) – Kunratická škola (T) – IKEM (T) – Nemocnice Krč – Poliklinika Budějovická – Pankrác – Pražského povstání – Jedličkův ústav – I. P. Pavlova – Hlavní nádraží – Náměstí Republiky (Z) – Florenc – Náměstí Republiky (T) – Karlínské náměstí – Invalidovna – Palmovka – Poliklinika Vysočany – Rajská zahrada – Breitcetlova – Bryksova – Černý Most – OBCHODNÍ CENTRUM ČERNÝ MOST

 

  1. Tarifní pásmo P jsou zde zařazeny všechny linky metra, tramvají, městských autobusů, přívozů, včetně lanové dráhy na Petřín a vybraných železničních stanic a zastávek v centru Prahy. Pásmo P má dvojnásobnou tarifní hodnotu (jsou vypočítána jako dvě tarifní pásma).
  2. Tarifní pásmo 0 jsou zde zařazeny dojezdové úseky příměstských autobusových linek a vybrané železniční stanice a zastávky v širší oblasti okolo centra Prahy.
  3. Tarifní pásmo B jsou zde zařazeny úseky příměstských autobusových linek a vybrané železniční stanice a zastávky v okrajových částech Prahy.

MHD Zličín » Praha a okolí

Potřebujete si ověřit co nejaktuálnější informace o městské hromadné dopravě v obci Praha, která se nachází v okrese Hlavní město Praha? Jestliže vás zajímají denní či noční linky autobusů a vlaků v jízdním řádu MHD Praha 517 v systému IDOS nebo u místních autobusových dopravců a ČSAD Praha a chcete si vyhledat co nejrychlejší MHD spoj v dané lokalitě od místních dopravců, přejděte na výše uvedený vyhledávací/rezervační formulář, zadejte nezbytné údaje týkající se lokalit odjezdu a příjezdu v obcích na trase Praha » Hlavní město Praha Praha a blízkém okolí a prozkoumejte nabídky místních dopravců, ze kterých si následně můžete vybrat toho, který nabízí komplexně nejzajímavější spoj na preferovaném dopravním uzlu. Všechny nalezené trasy a mapy MHD Praha najdete na mapách google či aplikaci seznam mapy do mobilu. Vyhledání a rezervace MHD spoje je zcela zdarma, platíte pouze za zakoupení MHD jízdenky směr Zličín v online systému Chaps a spřízněných lokálních přepravců osob.

Městská hromadná doprava Zličín & dopravní podnik Praha

Na tomto oficiálním webu se vás pokusíme informovat o všech změnách v jízdních řádech městské autobusové dopravy Zličín pro rok 2018/2019 o aktualitách týkajících se lokální MHD a všech dostupných linkách dopravního podniku Praha 517. Ať už hledáte jarní, letní, podzimní či zimní jízdní řády a trasy jednotlivých linek MHD Zličín, všechny informace včetně mapy spojů a autobusových zastávek najdete zde, na stránkách idos.cz a oficiálních www stránkách obce a autobusových dopravců. Linky městské hromadné dopravy Praha zajíždějí také do několika okolních obcí. Součástí systému městské hromadné dopravy v obci Praha 517 v okrese Hlavní město Praha jsou kromě sítě autobusových linek i lokální vlakové tratě. Na provozu městských linek se kromě ČSAD Zličín podílejí také místní dopravci z řad subdodavatelů.

© 2018 easyLet.cz